• info@onlineoccasions.nl

Uitgebreid Stappenplan voor Auto Importeren vanuit het Buitenland

Uitgebreid Stappenplan voor Auto Importeren vanuit het Buitenland

Het importeren van een auto uit het buitenland kan een slimme keuze zijn. Het proces kan echter complex en tijdrovend zijn. Dit stappenplan biedt een gedetailleerde gids om u te helpen bij elke stap van het importproces.

Stap 1: Voorbereiding en Onderzoek

Voordat u een auto importeert, is het belangrijk om grondig onderzoek te doen. Bepaal welk type auto u wilt importeren en uit welk land. Vergelijk de kosten, inclusief aankoopprijs, transportkosten, invoerrechten en BTW.

 1. Kies het juiste model: Overweeg factoren zoals brandstofefficiëntie, onderhoudskosten en beschikbaarheid van onderdelen.
 2. Controleer de regelgeving: Elk land heeft zijn eigen invoerregels. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de specifieke vereisten voor het land van herkomst en Nederland.
 3. Bereken de kosten: Naast de aankoopprijs moet u rekening houden met transportkosten, verzekeringen, invoerrechten en BTW.

Stap 2: Aankoop en Betaling

Zodra u uw onderzoek heeft voltooid en een geschikte auto heeft gevonden, is de volgende stap de aankoop en betaling. Het is essentieel om dit proces zorgvuldig aan te pakken om financiële risico’s te minimaliseren.

 1. Onderhandel de prijs: Probeer een eerlijke prijs te krijgen, inclusief eventuele extra kosten.
 2. Betaling regelen: Gebruik veilige betaalmethoden om fraude te voorkomen. Overweeg een escrow-service voor extra zekerheid.
 3. Contract en factuur: Zorg ervoor dat alle details duidelijk in het contract en de factuur zijn opgenomen, inclusief voertuigidentificatienummer (VIN), aankoopprijs en betalingsvoorwaarden.

Stap 3: Transport en Verzekering

Het transport van de auto van het buitenland naar Nederland is een cruciale stap. Er zijn verschillende transportmethoden beschikbaar, afhankelijk van het land van herkomst.

 1. Kies een transportmethode: U kunt kiezen voor transport over land, zee of lucht. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen qua kosten en tijd.
 2. Transportbedrijf selecteren: Zoek een betrouwbaar transportbedrijf met goede recensies. Vraag offertes aan en vergelijk prijzen en services.
 3. Verzekering regelen: Zorg voor een adequate transportverzekering om eventuele schade tijdens het transport te dekken.

Stap 4: Douane en Invoerrechten

Bij aankomst in Nederland moet de auto door de douane worden ingeklaard. Dit proces kan complex zijn, maar met de juiste voorbereiding kunt u problemen voorkomen.

 1. Douaneaangifte doen: Vul de benodigde formulieren in en dien deze in bij de Nederlandse douane.
 2. Invoerrechten en BTW betalen: Bereken en betaal de verschuldigde invoerrechten en BTW. Dit is meestal een percentage van de waarde van de auto.
 3. RDW-keuring: Laat de auto keuren door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de Nederlandse eisen.

Stap 5: Registratie en Kentekenplaten

Nadat de auto is goedgekeurd door de RDW, moet u deze registreren en kentekenplaten verkrijgen.

 1. Registratie bij de RDW: Dien de benodigde documenten in, zoals het keuringsrapport, aankoopfactuur en bewijs van betaling van invoerrechten.
 2. Kentekenplaten aanvragen: Na de registratie ontvangt u een kentekenbewijs. Gebruik dit om kentekenplaten te laten maken.
 3. Verzekering afsluiten: Zorg voor een geldige autoverzekering voordat u de weg op gaat.

Stap 6: Technische Aanpassingen en APK

Afhankelijk van het land van herkomst kunnen er technische aanpassingen nodig zijn om aan de Nederlandse eisen te voldoen. Daarnaast moet de auto APK-gekeurd zijn.

 1. Technische aanpassingen: Denk aan aanpassingen aan de verlichting, snelheidsmeter en uitlaatgassen.
 2. APK-keuring: Plan een APK-keuring om ervoor te zorgen dat de auto veilig en wegwaardig is.

Stap 7: Kosten en Belastingen

Naast de eerder genoemde kosten zijn er enkele lopende kosten en belastingen waarmee u rekening moet houden.

 1. BPM betalen: De Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen (BPM) is een eenmalige belasting die u moet betalen bij de registratie van de auto.
 2. Motorrijtuigenbelasting: Dit is een periodieke belasting die afhankelijk is van het gewicht van de auto en het type brandstof.

Stap 8: Genieten van uw Nieuwe Auto

Na het voltooien van alle stappen kunt u eindelijk genieten van uw geïmporteerde auto. Zorg ervoor dat u de nodige documentatie bewaart voor toekomstige referentie en onderhoud.

 1. Regelmatig onderhoud: Volg het onderhoudsschema van de fabrikant om uw auto in goede staat te houden.
 2. Documentatie bijhouden: Bewaar alle documenten, zoals aankoopbewijzen, keuringsrapporten en belastingbetalingen, op een veilige plaats.

Met dit uitgebreide stappenplan bent u goed voorbereid op het importeren van een auto uit het buitenland. Volg elke stap nauwgezet om een soepele en probleemloze importervaring te garanderen.

Autobedrijf toevoegen

Bedrijf toevoegen

Verkoop nu je auto!

Of je nu een autobedrijf bent of een particulier, wij maken het verkopen van je auto eenvoudig en snel. Kies de optie die het beste bij jou past en start vandaag nog! 

Autobedrijven kunnen ook een bedrijfspagina aanmaken voor meer zichtbaarheid en mogelijkheden.

Vind Jouw Perfecte Occasion op OnlineOccasions.nl

OnlineOccasions.nl is dé bestemming voor het vinden van jouw ideale occasion. Met ons uitgebreide aanbod aan voertuigen, zowel lokaal als door heel Europa, bieden wij een betrouwbare en gebruiksvriendelijke zoekervaring. Of je nu op zoek bent naar een stadsauto, een gezinswagen, een elektrische auto of een bedrijfsvoertuig, bij OnlineOccasions.nl vind je snel en gemakkelijk jouw perfecte match.

Ontdek Een Breed Assortiment Voertuigen

Of het nu gaat om nieuwe auto’s, occasions, luxe auto’s, sportauto’s, bedrijfswagens of campers, OnlineOccasions.nl heeft het allemaal. Met ons intuïtieve filtersysteem kun je eenvoudig jouw zoekopdracht verfijnen op merk, model, kilometerstand, prijs en meer, zodat je alleen de auto’s ziet die aan jouw criteria voldoen.

Deskundig Advies en Betrouwbare Diensten

OnlineOccasions.nl is jouw vertrouwde bron voor deskundig advies en betrouwbare diensten. Wij bieden een schat aan informatie over auto’s, inclusief onderhoudstips, nieuws en advies, zodat je goed geïnformeerd bent voordat je een aankoop doet. Ontdek ons online magazine en onze adviespagina voor meer informatie.

Blijf up-to-date met onze blog

Wij zijn dol op auto’s en daarom hebben wij ook een blog waarin we artikelen met je delen over alles wat te maken heeft met auto’s. Het is niet alleen leuk om te lezen maar je doet er ook nog eens kennis mee op. Zo schrijven we bijvoorbeeld over punten waar je rekening mee moet houden als je een tweedehands auto koopt maar ook hebben we een checklist voor je geschreven voor tijdens de proefrit.

Online Occasions biedt een uitgebreid platform voor het kopen en verkopen van voertuigen. Met een breed scala aan diensten en een gebruiksvriendelijke interface is het jouw ideale bestemming voor het vinden van de perfecte auto.

© 2024. All rights reserved. Gemaakt en beheerd door Label111