pexels-kindel-media-9799996

Nieuwe aangekondigde elektrische auto's

Met de elektrische auto die steeds populairder wordt door zijn milieuvriendelijkheid en om de torenhoge brandstofprijzen op dit moment, zijn er dus ook nieuwe aangekondigde elektrische auto's. De prijzen van elektrische auto’s dalen, de modellen diversifiëren en er wordt landelijk een laadnetwerk uitgerold. Het Verenigd Koninkrijk heeft zelfs een deadline om in 2030 te stoppen met de verkoop van auto’s met verbrandingsmotoren. Des te belangrijker om op de hoogte te zijn van de nieuwe elektrische auto’s. Hieronder tref je een selectie van de aangekondigde auto’s voor de aankomende vijf jaar.

BMW 7-serie

Onlangs heeft BMW de volgende generatie van de aloude 7-serie bekend gemaakt met de bevestiging dat er een volledig elektrisch zal worden uitgebracht. De nieuwe generatie van BMW zal niet volledig elektrisch zijn, maar er zal een type i7 en i7S uit de fabriek rollen. De elektrische uitvoering zal zo’n 660pk krijgen met een bereik van 320 mijl. BMW wil met deze nieuwe generatie 
7-serie de elektrische auto naar een luxer niveau tillen.

Nisan Micra

Het model Micra van Nisan maakt de wegen al jaren onveilig en met de nieuwe generatie wil Nisan ook haar platform verder upgraden. Op dit moment wordt er gewerkt aan een elektrische uitvoering van de Micra en is de voorspelling dat deze in 2023 zal worden gelanceerd. Verdere details zijn op dit moment nog niet bekend, maar het is fijn dat een middenklasser ook in de nieuwe aangekondigde elektrische auto’s voorkomt.

Mercedes-Benz EQXX

Op korte termijn zal Mercedes haar nieuwe model, EQXX, lanceren met een beloofde actieradius van 1000 kilometer. Het aerodynamische ontwerp in combinatie met een enorme maar lichtere batterij leidt tot deze efficiënte en mogelijkheden.

Volvo Polestar 3

De Polestar is al een bekend SUV-model van Volvo. In 2022 wil Volvo het 3e model op de markt brengen en de stap maken naar een gezinsvriendelijke SUV. Deze stap kan voor de massamarkt geproduceerd worden en de Polestar-uitvoering naar de mainstream kopers brengen.

Kia EV9

Met drie rijen van stoelen brengt dit model het merk Kia in zijn geheel naar een hoger level. Op dit moment is het een voorlopig concept, maar het ziet er naar uit dat deze uitvoering wel doorgezet gaat worden. Deze big business auto’s met veel zitplaatsen hebben al hoge verkoopcijfers in China en daar kan verder op voort gebouwd worden voor andere continenten.

Audi A6 e-tron

Ondanks dat de A6 e-tron tot op heden nog een concept is, zijn concepten in het verleden van Audi ook vaak werkelijkheid geworden. Dit A6 model is een zusje van de A5 en A7, met een schuin oog naar de specificaties van Tesla met een 100kW batterij en een tijd van 0 naar 100 km/u in minder dan 4 seconden.

Toyota BZ4X

Toyota brengt al jaren hybride voertuigen op de markt. Wel is het merk traag in zijn ontwikkeling naar een volledig elektrische auto. Dit model, de BZ4X, moet het startpunt zijn van dit tijdperk bij Toyota en gaat in 2022 in productie.

VW-ID Leven

Het nieuwe concept, ID Life, van Volkswagen is een concept voor betaalbare elektrische auto’s voor de mainstream. Volkswagen wil in 2025 deze auto de weg op hebben en het betaalbaar houden met een verkoopprijs rond de € 20.000,-.

Renault Megane E-tech

Nog een mainstream elektrisch model moet de E-tech Megane van Renault worden. Deze auto biedt meer ruimte dan de populaire Zoe en fungeert als een echte familieauto. Je kunt kiezen uit een 40W of 60W batterij optie, waardoor je ook een verschil in power merkt namelijk 96kW of 160 kW. Voor ieder wat wils.

Ford F-150 Bliksem

Op 19 mei 2022 zal Ford zijn elektrische versie, de F-150, onder de naam “Lightning” onthullen. Ford geeft aan dat dit de krachtigste F-150 ooit zal zijn met als extra snufje de auto-batterij te gebruiken als mobiele stroomvoorziening.

Porsche E Macan

Het is al langer bekend dat Porsche van de Macan een elektrische versie wil uitbrengen. Inmiddels is er ook al een prototype getest. Naar verwachting komt de E Macan in 2023 op de markt met een batterij van 100 kW.

Er zijn naast deze bovenstaande elektrische auto’s nog veel meer nieuwe aangekondigde elektrische auto’s. Het is eigenlijk te veel om allemaal in één overzicht te zetten. Als je keuze wil maken om een nieuwe elektrische auto aan te schaffen in de aankomende periode, dan geeft bovenstaande een mooie leidraad vanuit de verschillende prijsklassen.