• info@onlineoccasions.nl

Er zijn verschillende manieren om de leeftijd van je autoband te controleren. Je kunt een eenvoudige methode gebruiken waarbij je een kilometerteller gebruikt of gewoon naar het loopvlak en de zijwanden kijkt, maar er is een andere manier die meer inspanning van onze kant vergt: we moeten zoeken naar tekenen zoals scheurtjes in het rubber zelf! Dit artikel leert ons over deze twee methoden, zodat we de volgende keer als het gaat om het controleren van de leeftijd van banden, kunnen zien of ze nog goed genoeg zijn of niet.

Het eerste dat je moet onthouden voordat je de wielen van je auto inspecteert is het volgende – zorg er altijd voor dat alle vier de banden de juiste spanning hebben, want een te lage spanning kan leiden tot ongelijkmatige slijtage gedurende de levensduur; houd ze ook schoon van vuil en modder, want vuile banden hebben de neiging om sneller lucht te verliezen dan banden die brandschoon zijn. Als alles geregeld is, zullen we dan maar beginnen? Daar gaan we…

levensduur-autobanden

Welke autoband moet je kopen?


Profieldiepte en zijkanten controleren met een eenvoudige liniaal

Als je toevallig een auto met handgeschakelde versnellingsbak hebt, wordt het iets lastiger, vooral als je nog niet de kans hebt gehad om te leren hoe je een liniaal correct moet lezen. Maar wees niet bang, mijn vriend, want ik heb het onder controle! Alles wat je nodig hebt is een stuk papier en wat potloden. Teken eerst lijnen parallel aan beide kanten van je velg, waar de binnenrand en de buitenkant elkaar raken. Deze markeringen moeten door de middellijn van het profiel van je band gaan. Meet daarna de afstand tussen deze markeringen in de lengterichting van de zijwand van je band. Verdeel het verkregen resultaat in 360 graden, wat resulteert in 12 inch. Door de eerste meting af te trekken van de tweede krijg je de diepte van de zijwanden van je band. Zolang je deze stappen nauwkeurig volgt, zou je geen enkel probleem moeten ondervinden. Maar als je jezelf dubbel wilt controleren, kun je de bovenstaande tabellen raadplegen.

Hoe weten we wanneer het tijd is om onze oude banden te vervangen?

Zoals eerder gezegd gaan banden over het algemeen tussen de 6 maanden en 3 jaar mee, afhankelijk van verschillende factoren zoals rijomstandigheden, wegdek, weersomstandigheden enz. Om te bepalen of je bestaande set banden al dan niet aan vervanging toe is, kun je hulp vragen aan iemand die meer verstand heeft van autozaken, een professionele monteur raadplegen, of zelfs proberen rond te vragen op online forums die speciaal voor autoliefhebbers bedoeld zijn. Er zijn tegenwoordig veel websites beschikbaar waar mensen informatie delen over alles wat met auto’s, vrachtwagens, motorfietsen, ATV’s, boten, vliegtuigen, treinen, en eigenlijk elke vorm van vervoer die de mens kent, te maken heeft. Zoek maar eens op “autoforum” en kijk wat er tevoorschijn komt.

Wat zijn enkele veel voorkomende signalen die aangeven dat mijn auto nieuwe banden nodig heeft?

Hier zijn drie veel voorkomende indicatoren die aangeven dat de banden van je auto snel aan vervanging toe zijn:

Autobedrijf toevoegen

Bedrijf toevoegen

Verkoop nu je auto!

Of je nu een autobedrijf bent of een particulier, wij maken het verkopen van je auto eenvoudig en snel. Kies de optie die het beste bij jou past en start vandaag nog! 

Autobedrijven kunnen ook een bedrijfspagina aanmaken voor meer zichtbaarheid en mogelijkheden.

Vind Jouw Perfecte Occasion op OnlineOccasions.nl

OnlineOccasions.nl is dé bestemming voor het vinden van jouw ideale occasion. Met ons uitgebreide aanbod aan voertuigen, zowel lokaal als door heel Europa, bieden wij een betrouwbare en gebruiksvriendelijke zoekervaring. Of je nu op zoek bent naar een stadsauto, een gezinswagen, een elektrische auto of een bedrijfsvoertuig, bij OnlineOccasions.nl vind je snel en gemakkelijk jouw perfecte match.

Ontdek Een Breed Assortiment Voertuigen

Of het nu gaat om nieuwe auto’s, occasions, luxe auto’s, sportauto’s, bedrijfswagens of campers, OnlineOccasions.nl heeft het allemaal. Met ons intuïtieve filtersysteem kun je eenvoudig jouw zoekopdracht verfijnen op merk, model, kilometerstand, prijs en meer, zodat je alleen de auto’s ziet die aan jouw criteria voldoen.

Deskundig Advies en Betrouwbare Diensten

OnlineOccasions.nl is jouw vertrouwde bron voor deskundig advies en betrouwbare diensten. Wij bieden een schat aan informatie over auto’s, inclusief onderhoudstips, nieuws en advies, zodat je goed geïnformeerd bent voordat je een aankoop doet. Ontdek ons online magazine en onze adviespagina voor meer informatie.

Blijf up-to-date met onze blog

Wij zijn dol op auto’s en daarom hebben wij ook een blog waarin we artikelen met je delen over alles wat te maken heeft met auto’s. Het is niet alleen leuk om te lezen maar je doet er ook nog eens kennis mee op. Zo schrijven we bijvoorbeeld over punten waar je rekening mee moet houden als je een tweedehands auto koopt maar ook hebben we een checklist voor je geschreven voor tijdens de proefrit.

Online Occasions biedt een uitgebreid platform voor het kopen en verkopen van voertuigen. Met een breed scala aan diensten en een gebruiksvriendelijke interface is het jouw ideale bestemming voor het vinden van de perfecte auto.

© 2024. All rights reserved. Gemaakt en beheerd door Label111