rsz_pexels-hyundai-motor-group-11320632

Hoe bied ik mijn auto aan?

Je eigen auto als particulier aanbieden op onze website is niet alleen effectief maar ook nog eens hartstikke eenvoudig. De eerste stap is het creëren van een gratis account. Dit kun je doen door op de knop ‘particulier adverteren’ te klikken dat je rechtsboven op de website kunt vinden. Vervolgens kun je een account aanmaken of indien je deze al hebt inloggen. Na het registreren zul je per e-mail een bericht ontvangen om je account te activeren. Als je dit hebt gedaan kun je gaan beginnen met het verkopen van je auto op OnlineOccasions.nl. 

  1. Vul het kenteken in van de auto die je wilt gaan verkopen.
  2. Plaats een duidelijke beschrijving en vermeld daarnaast natuurlijk ook alle opties die de occasion te bieden heeft. Maak potentiële kopers duidelijk of de auto bijvoorbeeld beschikt over airco, een parkeersensor of cruise control.
  3. Schiet een aantal prachtige foto’s inclusief details en bepaal de prijs dat je voor de auto wilt hebben.
  4. Op het moment dat alles naar wens is kun je de advertentie meteen online zetten voor een zeer lage prijs van € 10,00. Je advertentie zal in korte tijd honderden keren worden bekeken waardoor de kans groot is dat er een koper tussen zit.

Je auto verkopen in een paar simpele stappen

1.

Bepaal de prijs van je voertuig

Als je je auto te koop wilt gaan zetten is het natuurlijk belangrijk om de prijs te gaan bepalen dat je er voor wilt hebben. De waarde van je auto hangt van een aantal factoren af. Denk bijvoorbeeld aan het merk en model maar ook de bouwjaar en of het een benzine of diesel uitvoering is. Ook is de kilometerstand belangrijk net als de transmissie. Je kunt de dagwaarde berekenen om de prijs te bepalen maar je kunt ook gaan vergelijken met andere verkopers die hetzelfde model aanbieden. Een goede tip is om altijd een ietwat hogere vraagprijs te hanteren zodat je extra onderhandelingsruimte hebt.

2.

Vergroot je verkoopkansen met een minimaal aantal foto’s

Wanneer je je voertuig snel wilt verkopen zijn foto’s een essentieel onderdeel. Zorg dat de auto goed schoon is voordat je gaat beginnen met het maken van foto’s. Ook een indrukwekkende achtergrond kan er voor zorgen dat de auto er beter uit komt. Het is belangrijk dat je foto’s maakt van iedere kant. Ook details zijn belangrijk. Eventuele kopers willen een goed beeld hebben van het voertuig voordat ze daadwerkelijk overgaan tot het maken van een afspraak. Maak minimaal tien foto’s, het liefst meer. Zorg dat je gebruik maakt van een camera met een goede kwaliteit zodat details goed zichtbaar zijn.

3.

Een goede omschrijving zorgt voor een snelle verkoop

Een auto is een dure aankoop en daarom is het belangrijk dat er een duidelijke omschrijving aanwezig is. Een potentiële koper wordt op deze manier overtuigd. Geef duidelijk aan over welke opties de voertuig beschikt en laat dit ook terugkomen in de foto’s. Zo versterkt het elkaar. Verder kun je natuurlijk ook vermelden wat de kilometerstand is en of er nog mee wordt gereden of niet. Men is vaak ook geïnteresseerd in de onderhoudshistorie. Tot slot moet je ook eventuele schade of gebreken duidelijk vermelden.

Verkoop jouw auto