• info@onlineoccasions.nl

Een occasion kopen: tips en tricks

Een occasion kopen: tips en tricks

Je kunt veel situaties bedenken waarbij het handig is om jouw huidige auto te verkopen en op zoek te gaan naar een andere occasion. Wellicht ben je op zoek naar een grotere auto, of juist een kleinere. Wanneer je op het punt staat om een andere occasion te kopen, kun je eens een kijkje nemen in de onderstaande tips en tricks om jouw zoektocht soepeltjes te laten verlopen.

1. Verkoop jouw huidige auto voor een mooi prijsje


Allereerst is het belangrijk om jouw huidige auto te verkopen voor een goede prijs. Van dit geld kun jij jouw budget wellicht nog iets ophogen wat je kunt neerleggen voor een andere occasion. Je kunt in veel gevallen overigens ook jouw huidige auto inruilen voor een andere occasion; dat scheelt weer een boel gedoe. Bij het verkopen van jouw huidige auto is het belangrijk om de tenaamstellingscode en het kentekenbewijs bij je te hebben.

2. Weet wat je wél wil


Oké, je weet in ieder geval dat je bent uitgekeken op jouw huidige auto. Maar wat wil je daarvoor in de plaats? Het is belangrijk om op dit moment te weten wat voor auto je wél wil. Maak bijvoorbeeld een lijstje met punten die jij belangrijk vindt, zoals de kleur, het aantal stoelen, het soort brandstof, de grootte en het aantal gereden kilometers. Natuurlijk speelt ook de prijs een belangrijke rol bij het kopen van een andere auto. Op basis van deze punten start jouw zoektocht naar een andere occasion net iets gemakkelijker.

3. Proefrit maken in jouw toekomstige auto


Heb je een auto op het oog die aan jouw wensen voldoet? Dan is het belangrijk om snel een afspraak te maken waarbij je de auto kunt bezichtigen, maar waarbij je ook een proefrit kunt maken. Een proefrit is namelijk erg belangrijk om te doen. Je kunt achterhalen of de auto fijn rijdt, of de auto geen rare geluidjes maakt en of de auto wel netjes is van binnen en van buiten. Ook kun je even onder de motorkap kijken en checken of alles in orde is. Vergeet ook niet om een kijkje te nemen in het onderhoudsboekje.

4. Auto gekocht? Dan een autoverzekering afsluiten


Beviel de auto je tijdens de proefrit goed en heb je de auto gekocht? Gefeliciteerd! Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk een autoverzekering te regelen, want zonder autoverzekering mag je de weg niet op. Van tevoren kun je autoverzekeringen vergelijken, zodat je én een goedkope autoverzekering hebt én een autoverzekering met de juiste dekking in jouw situatie. Met een autoverzekering kun jij met een gerust gevoel de weg op. 

Autobedrijf toevoegen

Bedrijf toevoegen

Verkoop nu je auto!

Of je nu een autobedrijf bent of een particulier, wij maken het verkopen van je auto eenvoudig en snel. Kies de optie die het beste bij jou past en start vandaag nog! 

Autobedrijven kunnen ook een bedrijfspagina aanmaken voor meer zichtbaarheid en mogelijkheden.

Vind Jouw Perfecte Occasion op OnlineOccasions.nl

OnlineOccasions.nl is dé bestemming voor het vinden van jouw ideale occasion. Met ons uitgebreide aanbod aan voertuigen, zowel lokaal als door heel Europa, bieden wij een betrouwbare en gebruiksvriendelijke zoekervaring. Of je nu op zoek bent naar een stadsauto, een gezinswagen, een elektrische auto of een bedrijfsvoertuig, bij OnlineOccasions.nl vind je snel en gemakkelijk jouw perfecte match.

Ontdek Een Breed Assortiment Voertuigen

Of het nu gaat om nieuwe auto’s, occasions, luxe auto’s, sportauto’s, bedrijfswagens of campers, OnlineOccasions.nl heeft het allemaal. Met ons intuïtieve filtersysteem kun je eenvoudig jouw zoekopdracht verfijnen op merk, model, kilometerstand, prijs en meer, zodat je alleen de auto’s ziet die aan jouw criteria voldoen.

Deskundig Advies en Betrouwbare Diensten

OnlineOccasions.nl is jouw vertrouwde bron voor deskundig advies en betrouwbare diensten. Wij bieden een schat aan informatie over auto’s, inclusief onderhoudstips, nieuws en advies, zodat je goed geïnformeerd bent voordat je een aankoop doet. Ontdek ons online magazine en onze adviespagina voor meer informatie.

Blijf up-to-date met onze blog

Wij zijn dol op auto’s en daarom hebben wij ook een blog waarin we artikelen met je delen over alles wat te maken heeft met auto’s. Het is niet alleen leuk om te lezen maar je doet er ook nog eens kennis mee op. Zo schrijven we bijvoorbeeld over punten waar je rekening mee moet houden als je een tweedehands auto koopt maar ook hebben we een checklist voor je geschreven voor tijdens de proefrit.

Online Occasions biedt een uitgebreid platform voor het kopen en verkopen van voertuigen. Met een breed scala aan diensten en een gebruiksvriendelijke interface is het jouw ideale bestemming voor het vinden van de perfecte auto.

© 2024. All rights reserved. Gemaakt en beheerd door Label111