rsz_pexels-hyundai-motor-group-11320632

De populaire hybride auto's van 2022

Dat hybride en elektrische auto’s steeds populairder worden, is inmiddels geen verrassing meer. Anno 2022 wordt mede gelet op de subsidieregeling van de overheid een piek van verkopen verwachting in de hybride en elektrische auto’s. Maar wat is een hybride auto nu eigenlijk en wat zijn de populaire hybride auto’s van 2022?

Hybride auto’s

Een klassieke fossiele brandstof auto werkt meestal met benzine of diesel. Met deze brandstoffen wordt de motor aangedreven, waardoor er energie ontstaat en de auto vooruit gaat. Met hybride auto’s werkt dit deels hetzelfde, namelijk voor een deel met een fossiele brandstof en een deel met elektriciteit. Doordat een hybride model een elektrische motor bezit wordt deze deels aangedreven door de fossiele brandstof en daarnaast ondersteunt door de elektriciteit. De elektriciteit wordt tijdens het rijden opgewerkt en opgeslagen in de accu of via een laadpaal opgeladen en dan opgeslagen in de accu. We spreken respectievelijk van een klassieke hybride of van een plug-in hybride auto.

De voordelen van hybride auto’s zijn dat zij milieuvriendelijker zijn en besparen in de kosten van fossiele brandstoffen, nu de prijzen hoger zijn dan ooit.

Verwachtte populaire hybride auto’s van 2022

Er worden in 2022 en opvolgende jaren meerdere hybride modellen verwacht op de markt. Omdat het nog allemaal toekomst muziek is, is er een selectie gemaakt van de te verwachte populaire modellen van 2022.

Toyota Prius

De Prius is een model van automerk Toyota. Het is een model dat al vele jaren op de markt is en in 2022 zeker niet zal ontbreken. Doordat dit model al zoveel jaren populair is onder de autogebruikers, is de verwachting dat dit niet op korte termijn zal veranderen. De reden dat de Prius zo populair is zit hem in de uitstekende combinatie van prestaties en brandstofbesparing tegen een betaalbare prijs.

Honda Insight

Dit model van Honda is de tegenhanger van de Toyota Prius. Deze hybride auto’s zijn te vergelijken qua prestaties en brandstofverbruik tegen een betaalbare prijs, alleen heeft de Honda een moderner design. De populariteit van de Insight ten opzichte van de Prius zit hem dan ook in de strakke lijnen en het moderne design.

Mercedes A-Klasse

In 2022 wordt de hybrid versie van de A-klasse op de markt verwacht. Eerder is Mercedes al gestopt met de productie van de A-Klasse. Enige tijd geleden hebben zij toch besloten om een hybride versie op de markt te gaan brengen, die bekend zal staan om zijn uitstekende brandstofverbruik in combinatie met luxueuze kenmerken. Voor de autogebruiker die wil kiezen voor stijlvol, luxe en efficiëntie word de Mercedes-Benz A-klasse hybrid een perfecte keuze.

Ford Fusion

Als je op zoek bent naar een gezinsauto, hybride, betaalbaar en een geweldig brandstofverbruik, is de Ford Fusion een absolute aanrader. Deze auto heeft het namelijk allemaal en past binnen een normaal budget. Uiteraard is de Fusion in vergelijking met bijvoorbeeld de Mercedes A-klasse minder stijlvol en tot in detail geperfectioneerd, maar dat doet niets af aan de goede functie voor gezinnen met een budget.

Volkswagen Golf GTE

Dit is veruit de meest betaalbare, sportiefste en populairste hybride auto uit 2022. Al sinds midden jaren 70 is de Golf van Volkswagen een begrip in de volksmond. De combinatie van comfort en kwaliteit liggen aan de basis van zijn succes. In 2014 werd al de eerste plug-in hybrid op de markt gebracht en inmiddels is Volkswagen toe aan de negende generatie Golf. Je kunt kiezen tussen gedeeltelijk of volledig elektrisch rijden met een actieradius van respectievelijk 74 kilometer of 2000 kilometer. Dit klinkt als een absurd getal maar door het verbruik van 0,9l/100km en in combinatie met de accu wordt dit realiteit.

Volvo V60 Plug-in Hybrid

Als je over Volvo spreekt, spreek je snel over hele veilige auto’s die daar uit de fabriek rollen. Het nieuwe V60 model heeft én de welbekende veiligheid maar ook een enorme stap gemaakt in de elektrische wereld. Volvo maakt sinds enige tijd ook grote stappen op het gebied van hybride auto’s. Het is een verfijn strak en modern Zweeds model met een brandstofverbruik van 1,8/100km wat voor zo’n 300 pk keurig uitpakt.

Met bovenstaande modellen kun je zeggen dat de populaire hybride auto’s van 2022 beschreven zijn en dat als je wil kiezen voor een populair model, het absoluut een van bovenstaande moet worden. Natuurlijk kan het in 2023 zijn dat met een terugblik er enige verschuiving heeft plaats gevonden, maar het lijkt onmogelijk dat een van bovenstaande hybride auto’s uit de lijst van populaire auto’s van 2022 zal worden geschrapt.