pexels-negative-space-97075

Tweedehands auto kopen, voorkom een miskoop

Als je van plan bent om een tweedehands auto te kopen, dan wil je een auto kopen waar je jarenlang met plezier in kunt rijden. Niks zo fijn als een auto die jou moeiteloos brengt waar je wil zijn. Een auto rijden betekent vrijheid. De vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, met wie je wilt en wanneer je dat wilt. Maar dan moet de auto het wel doen! Hoe weet je dat je een goede aankoop doet als je kiest voor een gebruikte auto? Er zijn duizenden online occasions te vinden en elke garage heeft gebruikte auto’s in de aanbieding. Voorkom een miskoop en neem de tijd om de perfecte auto voor jou te vinden. In dit artikel vertellen we jou alles wat je moet weten als je een occasion gaat kopen. Zo weet je waar je op moet letten en maak je de keuze die bij jou past.

Waar moet je op letten bij tweedehands auto kopen?

Waar moet je nu op letten bij tweedehands auto kopen? Er zijn een aantal dingen die belangrijk zijn als je op zoek gaat naar offline of online occasions. Het is verleidelijk om snel te kiezen en je in het moment te laten verleiden door het beschikbare aanbod. Dan kun je geluk hebben, maar je kunt net zo goed een kat in de zak kopen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wij leggen je in een aantal stappen uit hoe jij er zelf voor zorgt dat je weet wat je koopt en dat de occasion die jij koopt ook de droomauto wordt die past binnen je budget en mogelijkheden.

Weet wat je wilt en vergelijk

Bij tweedehands auto kopen is het belangrijk om eerst eens rustig te bepalen wat je nu wilt. Hoe beter je weet wat je wilt, hoe makkelijker het wordt om dat te vinden. Als je niet weet wat je wilt, kun je het ook nooit vinden. Bepaal dus eerst welke type auto je zoekt. Wil je een toffe tweezitter, of liever een SUV? Ga je voor weinig gereden kilometers of maakt het je niet zo veel uit. Wil je dat de auto is uitgerust met allerlei leuke snufjes of vind je basic goed genoeg? Is er een bepaald merk dat je per se wilt rijden of maakt je dat niet zoveel uit? Voordat je gaat kijken voor online occasions of gebruikte auto’s bij garagebedrijven raden we aan om eens op papier te zetten wat je eisen en je wensen zijn met betrekking tot de gewenste auto. De eisen die je hebt daar doe je geen concessies aan, die moeten er gewoon zijn, anders voldoet de auto niet. Met je wensen kun je schipperen. Zo maak je de keuze voor jezelf een stuk makkelijker en beperk je het aantal opties.

Zoek gericht en neem de tijd voor tweedehands auto kopen

Nu je weet welke tweedehands auto aan je eisen voldoet kun je gaan kijken welke auto’s voldoen aan je lijstje en daarmee welke auto’s in aanmerking komen om te bekijken. Neem daarvoor de tijd. Het kan best zijn dat het even duurt voordat de voor jou geschikte auto te vinden is bij online occasions of een garagebedrijf bij jou om de hoek. Als je jezelf even de tijd gunt om te vinden wat je zoekt komt vanzelf de beste optie op je pad.

Maak kennis met de auto tijdens een ritje

Bij tweedehands auto kopen is het van belang om nooit een auto te kopen die je niet gezien hebt en waarin je niet gereden hebt. Op het moment dat je één of meerdere auto’s hebt gevonden die aan je eisen voldoen, en liefst ook nog aan een aantal wensen, maak dan een afspraak voor een proefrit. Ook met online occasions is het aan te raden om in de auto te stappen en te ervaren hoe de auto rijdt. Loop de auto kritisch na op beschadigingen en kijk ook onder de auto en onder de motorkap. Probeer tijdens de proefrit alle opties uit. Doet de airco het, werken de remmen goed, hoor je rare geluiden, klinken de boxen zuiver?

Check de historie van de auto en de eigenaar

Tot slot raden we je aan om bij tweedehands auto kopen altijd de historie van de auto te checken en ook na te gaan of de gegevens van de huidige eigenaar kloppen. Vraag gerust naar het servicebeurten boekje of de digitale versie daarvan bij een garage. Vraag naar het kentekenbewijs en check of het klopt. Bij online occasions kun je veel te weten komen over de status van de auto door de juiste vragen te stellen.