how_to_walk_away_from_a_deal_even_if_you_love_the_car-pic-160722392441596721-1600x1200

Tips om te onderhandelen over de prijs van de occasion

Wanneer je een nieuwe auto gaat aanschaffen is het onderhandelen over de prijs één van de dingen die daar bij komt kijken. Je wilt natuurlijk niet teveel betalen en daar is een goede onderhandelingsstrategie voor belangrijk. we hebben zes uitstekende tips voor je verzameld om tijdens de onderhandeling het beste resultaat te behalen.

Bepaal wat je exacte budget is

Voordat je gaat beginnen met het onderdelen over de prijs is het belangrijk om vast te stellen wat je exacte budget precies is. Zorg dat je eerste bod hier flink onder zit zodat je later de prijs omhoog kan zonder dat je hierbij over je budget heen gaat. Als de gewenste prij toch boven je budget uitkomt, vertrek dan en ga op zoek naar een andere occasion.

Zorg dat je de tijd neemt

Zorg dat je tijdens de onderhandeling kalm blijft en alle tijd neemt die je nodig hebt. Wanneer je overhaaste besluiten gaat nemen is de kans aanwezig dat je meer voor de auto gaat betalen dan daadwerkelijk nodig is. Zorg dat je ook niet enthousiast overkomt tijdens het gesprek over de prijs want daar wilt de verkoper maar al te graag gebruik van maken.

Zoek naar zwakke punten van de auto

Op het moment dat je wilt gaan onderhandelen over de prijs van een tweedehands auto doe je er goed aan om op zoek te gaan naar de zwakke punten die de auto heeft. Bijvoorbeeld de banden die bij de volgende keuring niet worden goedgekeurd of de airco die moet worden bijgevuld. Tijdens de onderhandelingen kun je de zwakke punten benoemen die in de toekomst moeten vervangen worden waardoor je mogelijk de prijs kunt doen verlagen.

Zorg dat je niet overdrijft

Als je een nieuwe auto wilt aanschaffen wil je daar natuurlijk er zo min mogelijk voor betalen. Een aankoop van een occasion is al duur zat. Toch is het aan te raden om niet te overdrijven tijdens de onderhandelingen. Je wilt wel dat de verkoper je serieus blijft nemen en een goede relatie opbouwt. Dit kan handig zijn op het moment dat je terug moet komen voor bijvoorbeeld een garantie issue of als je de auto daar in de toekomst wilt laten onderhouden.

Meerdere inruilprijzen opvragen

Als je een nieuwe auto wilt kopen en je oude voertuig wilt inruilen doe je er verstandig aan om eerst langs meerdere autoverkopers te gaan. Vraag wat ze bieden voor jou auto. Het kan heel erg verschillen en daardoor kun je voor jezelf een goed gemiddelde uitrekenen. Dit zorgt voor een sterkere positie tijdens de onderhandelingen met de verkoper van de nieuwe occasion. 


 

Auto kopen bij een particulier of bij een bedrijf

Als je een auto gaat kopen zul je al snel merken dat de prijzen van particulieren lager liggen dan bij bedrijven. Dit komt niet omdat je bij bedrijven beter af bent maar omdat deze organisaties focussen op het maken van winst. Daar komt vaak ook service bij kijken en is er vaak een mogelijkheid tot garantie. Ook kun je bij een particulier je auto niet inruilen. Daar betaal je uiteindelijk allemaal extra voor. Het is aan jou te beslissen of je deze opties belangrijk vindt en daarvoor wilt betalen.