pexels-revac-film's&photography-205337

5 Aandachtspunten voor Toyota occasion kopen

Je bent op zoek naar een tweedehands auto en één belangrijke stap heb je al gezet. Over het merk hoef jij niet lang na te denken. Geen urenlange zoektocht naar het merk van je keuze. Jij weet zeker dat je een Toyota occasion gaat aanschaffen. Dat scheelt al een hoop keuzestress. Je kiest voor een auto die waar voor zijn geld biedt en dat is een slim besluit. Toch kan een Toyota occasion kopen soms best een uitdaging zijn. De online occasions gaan hard en ook bij de dealers vliegen de gebruikte Toyota’s als zoete broodjes over de toonbank. Het zijn heel gewilde auto’s en je moet snel schakelen als je een model hebt gevonden dat je bevalt. In dit artikel helpen we jou om het juiste model te kiezen voor jouw situatie en te zorgen dat je die ook vindt.

Welke Toyota occasion is je favoriet?

Je hebt al helder dat je een Toyota occasion wilt kopen. Weet je ook al welk model je wilt rijden? Ga je voor een kleine compacte auto of juist voor een ruime SUV? Wil je liever een gewoon model of juiste een hybride of elektrische variant? Toyota heeft allerlei online occasions die beschikbaar zijn en ook bij de garages zijn er verschillende modellen te kiezen. Ga je de auto gebruiken voor korte stadritjes of moet je iedere dag een eind mee rijden voor je werk? Als je weet welke modellen je zou willen rijden maakt dat het zoeken een stuk eenvoudiger. Het scheelt je ook keuzestress omdat je meteen het aantal beschikbare opties beperkt. Zo hoef je geen honderden modellen te bekijken online.

Wat zijn je eisen en wat je wensen voor een Toyota occasion?

Als je helder hebt welk model Toyota occasion je wilt wordt het tijd om een lijstje te maken met eisen en wensen. Waar moet de auto minimaal aan voldoen? Denk hierbij aan de maximale kilometerstand, het jaar van productie en andere dingen die je belangrijk vindt. De auto’s die niet aan dat lijstje voldoen vallen af. Daarnaast kun je een lijstje maken met wensen die je hebt. Dat kan zijn de kleur, de uitvoering, de opties. Jij bepaalt zelf welke eigenschappen van online occasions tot je eisen behoren en welke wenselijk zijn. Voor de één is airco een wens, voor de ander een eis. Het is jouw auto en jij kiest. Maak altijd een proefrit in de auto’s die je zou willen kopen. Zo voorkom je dat je een miskoop doet.

Wat is je budget en hoe wil je betalen?

Uiteindelijk blijft er één auto over en die wil je kopen. Het is handig om van tevoren te bepalen hoe je jouw Toyota occasion wilt betalen en wat je maximale budget is. Breng je zelf niet onnodig in moeilijkheden door over het budget heen te gaan. Bij zowel online occasions als bij de garage bestaat vaak de mogelijkheid om een financiering af te sluiten. Zorg dat je weet wat de mogelijkheden zijn voordat dat je ja zegt tegen een auto. Anders kom je alsnog voor onaangename verrassen te staan en kan je proefrit op een teleurstelling uitlopen.

Wat wil je met je huidige auto?

Een andere keuze die je te maken hebt als je een Toyota occasion gaat kopen, is wat je met je oude auto wilt doen. Blijf je deze gebruiken dan hoef je niks te doen natuurlijk. Als je hem wilt verkopen heb je twee keuzes. Je kunt hem zelf verkopen of je ruilt hem in. Beide hebben voor- en nadelen. Als je je oude auto zelf verkoopt is de prijs vaak hoger, maar dan moet je er ook zelf moeite voor doen om de auto kwijt te raken. Ruil je de auto in dan kun je onderhandelen over de inruilprijs. Bij online occasions die door particulieren te koop worden aangeboden is inruilen geen optie. Let daar op voordat je met iemand in zee gaat.

Wacht niet te lang met kopen

Een Toyota occasion is een gewilde tweedehands auto. Met een statijd van gemiddeld 57 dagen is het merk één van meest de gewilde auto’s. Sommige modellen worden gemiddeld nog sneller verkocht. Dat maakt onderhandelen soms lastig en maakt dat  de prijzen wel eens te hoog worden vastgesteld. Laat je niet voor de gek houden  en zorg dat je weet wat een redelijke prijs is. Betaal niet meer dan nodig en wacht gewoon wat langer. Er komt echt wel een nieuw model voorbij. Het betekent ook dat je snel moet schakelen als je de perfecte occasion hebt gevonden. Maak meteen een afspraak met de aanbieder en als je na een proefrit enthousiast bent, zorg dat je dan ook meteen een deal kunt sluiten.