pexels-mike-110844

6x de goedkoopste elektrische auto

Nu meer mensen zich bewust worden van de voordelen van elektrische auto’s, worden zij ook meer aangeboden door de diverse automerken. Al met al is een elektrische auto voor wat betreft de aanschaf nog een redelijk dure aangelegenheid ten opzichte van een auto op fossiele brandstof. Desondanks is het onderhoud van een elektrische auto in verhouding goedkoper en werk je natuurlijk mee aan een schoner en beter klimaat in Nederland en uiteindelijk in de wereld.

 

1. Dacia Spring, € 17.890,-

Het kan je bijna niet verbazen maar Dacia komt met de allergoedkoopste elektrische auto op dit moment. Het type Spring van Dacia staat bovenaan de lijst met goedkoopste elektrische auto’s. Met een prijs vanaf € 17.890,- is op ruime afstand de goedkoopste keuze. Nu denk je misschien dat het een karige auto is? Dat valt ontzettend mee! De standaard editie bezit over een airconditioning, een automatisch noodremsysteem en de nieuwe DAB+-radio.

Het accupakket dat deze Spring heeft komt op 26,8kWh en heeft daarmee een WLTP-bereik van 230 kilometer. Het klinkt als een kleine afstand, maar doordat het gewicht van deze elektrische auto zeer laag is, is dit een realistische meting.

2. Renault Twingo Z.E. Electric, € 20.890

Na de hierboven besproken Dacia komen we bij de al decenia bestaande Renault Twingo. Deze Z.E. Electric uitvoeren van de Twingo is een betaalbare stadsauto. De basisuitrusting die enigszins als karig wordt gezien, begint bij € 20.890,-. Bij de standaard uitvoering zit er nog geen in hoogte verstelbaar stuur of airconditioning in. Mocht je de vergelijking willen trekken met de Dacia dan is een vanaf prijs van € 22.000,- realistischer.

De accu van deze elektrische Renault Twingo is 22kWh en heeft op papier een bereik tussen de 190 en 250 kilometer. Het is bij een wat warmere temperatuur haalbaar, maar op koudere dagen moet je je best doen om deze opgave te halen.

Het duurt ongeveer een uur om deze elektrische Twingo volledig op te laten via een normale AC-lader.

3. Fiat 500e 23,8 kWh, € 24.900

De Fiat 500 heeft op zichzelf al een mooie en leuke uitstraling. Nu er een elektrische uitvoering, de 500e, is uitgebracht door Fiat hebben zij de leukste elektrische stadsauto van dit moment. Het onderwerp is namelijk een update van de reguliere 500 maar dan iets frisser om mee te gaan in de huidige ontwikkelingen.

De vanaf prijs van deze elektrische Fiat is € 24.900,-. Let wel op dat deze uitvoering een kleine accu heeft met een actieradius van maximaal 190 kilometer. Wil je een grotere accu dan is de vanaf prijs 
€ 28.600,-. 

Smart EQ fortwo / forfour, € 23.995

Deze elektrische Smart is vernieuwd maar blijft desondanks wel een van de goedkopere elektrische auto’s in Nederland. Het vermogen van deze EQ Smart is gelijk aan die van de hierboven genoemde Twingo, maar de accu is vergelijkbaar met de Fiat 500e.

De vanaf prijs van deze Smart EQ’s is € 23.995 en voor zo’n € 3.000,- meerprijs kun je van het zonnetje genieten in de cabrioversie.

Volkswagen e-Up, € 26.490,-

De aloude Volkswagen Up is al jaren een sterke auto en is nu uitgebracht in de elektrische versie, de e-Up. Het is absoluut niet de goedkoopste auto uit dit rijtje, maar met deze accu kun je een actieradius halen van 250 kilometer. Dit bereik is een van de grotere bereiken die je kunt halen met de goedkope elektrische auto’s. Daar komt bij dat de standaarduitrusting van de e-Up al aardig aangekleed is. Je krijgt namelijk met een vanaf prijs van € 26.490,- cruise control, automatische airco, een achteruitrijcamera en Lane Assist. In verhouding is deze elektrische Up dus niet per se duurder als je naar de inhoud van de uitvoering kijkt.

Peugeot e-208, € 29.850

Dit rijtje van zes goedkoopste elektrische auto’s sluiten we af met de nieuwe elektrische Peugeot. De uitvoering 208 bestaat al jaren en is dé compacte stadsauto van Peugeot. Nu is deze auto ook uitgerust als volwaardig elektrische auto. Het accupakket is dit jaar verbeterd waardoor je met deze auto een bereik hebt van zo’n 362 kilometer. Van de goedkoopste elektrische auto’s is dit het grootste bereik. De vanaf prijs voor de e-208 is € 29.850,- en daar krijg je standaard LED dagrijverlichting, climate control, 16 inch velgen, multimediasysteem met touchscreen en parkeersensoren bij. Ondanks dat dit de hoogste vanaf prijs is in dit rijtje, is het ook de meest uitgebreide auto.

Dit waren de 6x goedkoopste elektrische auto’s op dit moment met verschillende opties en uit verschillende prijsklasse om jou te ondersteunen in het maken van een goede keuze.